srijeda, 6. studenoga 2013.

Michael Parkes






Madonna | Nobody Knows Me


I don't have no time for no monkey business

like king sad :
"I don't have no time for no monkey business"

Burkitov limfom nije izlječio KCUS već ja, samo da se zna....

Kako sam ovih dana doživio još jednu 
u nizu neugodnost, i razočarenje, a ujedno veliku sreću i euforiju iznad glave mi je veliki upitnik?
Radi se o sljedečem,
prije par godina razbolim se naglo,
završim u bolnici, i tamo mi otkriju burkitt lymphoma
neka vrsta leukemije, karcinoma, i pored toga jos 5 dijagnoza. 
Naravno ponude se meni naši vrli doktori da me liječe, pristanem ja u neznanju.Nakon 2 dana dolaze sa prijedlogom da me liječe kemoterapijom, naravno ujedno moram potpisati dokument da pristajem da se na taj način liječim, a na papiru nabraja sve sta se može desiti tokom lječenja, da ja sad nenabrajam to sve između ostalog stoji na kraju:
Moguć smrtni ishod.
Da mene će da lijeće do zadnjeg daha....
e pa zajebali su se....
pristanem ja teške volje, jer su me ubijedili da mi je to jedina šansa da nastavim živjeti, a da to na papiru što piše ne mora biti tako i da mali broj ljudi osjeti posljedice osim mučnine ili opadanja kose sto je normalno za tu vrstu lječenja, naravno sve je bila samo jedna velika laž i uvod u sakupljanje poena od  korporacijsko farmaceutski džinova preko mojih leđa kao 1000 drugi koji se na isti način liječe.
Međutim nakon 5 dana uzastopnog davanja svaki dan kemoterapije i zračenja odustanem ja, i pobjegnem iz bolnice.
Naravno neću pričati kakve gadosti su uspjeli da mi urade tokom tog njihovog lječenja. Sve sam halalio al ne mogu im jedno halaliti, danas ne mogu na noge da stanem jer su obadvije polomljene zahvaljujuči njima i njihovoj nebrizi, a posebno ne mogu hirurzima i ortopedima da halalim koji nisu več dvije godine bili u stanju da mi pomognu niti olakšaju agoniju koja me je snašla i olakšaju mi život ili barem da su me uputili na adresu gdje bi mogao svoje stanje popraviti. Uspjeli su jedan zivot osakatiti al ga nisu uspjeli uzeti HAHAHA.....
grohotno VAM se smijem.
I da  gospodo Vi ste pomogli Mevludinu Jašareviću..... i dalje pomažite sličnima njemu, ja ću se pobrinuti sam za sebe kao i do sada.

Kao što rekoh na početku ovaj članak sam napisao samo radi jednog recepta koji mi je pomogao želim ga podjeliti sa svima koji su u agoniji i ne znaju sta da piju jedu a imaju karcinom ili problem sa jetrom,
da zaboravio sam reči da sam imao i problema sa jetrom što prije kemoterapije tako i poslije da bi neki dan na ultrazvuku jetra bila u znatnoj regresiji kao i to da su oni isti koji su me lječili i rekli da bez kemoterapije neču još dugo proglasili remisiju. Te me nazvali medicinskim čudom. niko me nikad više nije uvrijedio. Al opraštam vam sve, jer na kraju krajeva ko sam ja da ikome sudim. Al ZABORAVITI NEĆU NIKADA.


Pokušaj te sljedeće:
-susam (mljeveni),
-lan (mljeveni),
-zob,
-sjeme suncokreta,
-med,
-jogurt
-banana ili dr.voće po želji
nacin pripreme;
uvecer sve sjemenke pokiselite u jogurt, ostaviti preko noći.
ujutro kada hocete doruckovati, staviti med, bananu ili dr voće.
Prijatno.

Naravno pored ovoga doručka, NEMA alkohola,
šecera, masne hrane, gazirani sokovi, suvog mesa, soli, bjelog brašna,zejtina. 
DOZVOLJENO što više svježeg povrča i voća, ako ne možete bez mesa dozvoljeno samo mlado meso: piletina, teletina, riba, puretina. poštuj te ovu dijetu i jedite gore navedeni doručak osjetit ćete promjenu nabolje.
Nevjeruj te doktorima kad vam kažu nesmiješ čajeve (silimarin, kadulju, itd) ili bilo što drugo što je prirodno. sve uzimajte i jedite i pijte što je u prirodnom obliku i nije na bilo koji naćin prerađeno. PONAVLJAM IMAO SAM RAK TAKO ONI KAŽU NA KCUS-u VIŠE GA NEMAM, TO ISTO ONI KAŽU(činjenica je da se osječam bolje i da me jetra ne boli) da imam više snage isključivo navedenom režimu ishrane i čajevima domačim koje sam pravim al to nekom drugom prilikom...